TENA

Tietoa TENAsta

TENA on maailman johtava inkontinenssituotteiden valmistaja yli 60 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteita ja palveluita sekä kuluttajille että terveydenhuollon tarpeisiin 90 maahan. Päämäärämme on vähentää inkontinenssin vaikutuksia ihmisten jokapäiväiseen elämään ja tehdä asiakkaidemme arjesta sujuvaa ja laadukasta.

TENA on osa Essityä, joka on johtava globaali hygienia- ja terveysalan yritys.

Essity on johtava globaali hygienia- ja terveysalan yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy henkilökohtaiseen hygieniaan ja ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja hygieniatuotteita ja -ratkaisuja sekä pehmopapereita. Visiomme on parantaa hyvinvointia johtavien hygienia- ja terveysratkaisujen avulla. Tuotteitamme myydään noin 150 maassa useiden vahvojen brändien alla, kuten johtavat maailmanlaajuiset tuotemerkit TENA ja Tork sekä muut tuotemerkkimme, kuten esimerkiksi Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda ja Zewa. Essityllä on noin 48 000 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2016 oli noin 101 miljardia kruunua (10,7 miljardia euroa). Liiketoiminta perustuu kestävään liiketoimintamalliin, jossa keskitytään ihmisten ja luonnon arvonkehitykseen. Yhtiön pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa, ja yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa. Essity oli osa SCA-konsernia. 

Kestävä kehitys

Ympäristön kunnioitus ja huolenpito ovat mukana toimintamme jokaisessa osa-alueessa. Tämän takia teemme paljon töitä vähentääksemme ympäristövaikutuksia aina tuotteidemme valmistuksesta niiden loppusijoitteluun. 


Sitoutuminen ympäristötyöhön

Osana jatkuvaa ympäristötyötämme, Eco Actions -toimintamme kuvaavat prosesseja sekä eri työvaiheita, joihin olemme sitoutunee kehittäessämme kestävämpiä tuotteita ja palveluita.  1990-luvulta lähtien olemme mitanneet ja tasaisesti pienentäneet tuotteidemme ympäristövaikutuksia Life Cycle Assessment:in (LCA) avulla. LCA laskee kaikkien kasvihuonekaasujen summan tuotteen koko elinkaaren aikana, toisin sanoen summa on tuotteen niin kutsuttu hiilijalanjälki. Elinkaarimallimme tarkastelee jokaista tuotantovaihetta, materiaalien hankinnasta aina tuotteen loppusijoitukseen. Arvioimalla kunkin tuotteen hiilijalanjäljen koon, pyrimme tekemään parhaat mahdolliset ympäristövalinnat, jotta voisimme entisestään pienentää tuotteidemme ympäristökuormitusta.


Muutosten aika

Olemme ylpeitä edistyksestämme ja jatkamme haastavienkin tavoitteiden asettamista tulevaisuudenkin varalle. Vuosina 2008-2014 Euroopassa onnistuttiin vähentämään TENA Flex Vyövaipan hiilijalanjälkeä 7% ja TENA Pants Inkohousujen 18%. (IVL:n kolmannen osapuolen tekemä tarkastus, Swedish Environmental Research Institute). Varmistaaksemme hyvän kehityksen jatkuvuuden, olemme asettaneet seuraavia tavoitteita:
  • Kehitämme kestävämpiä ratkaisuja paremman tuotesuunnittelun ja materiaalien tehokkaan käytön avulla.
  • Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä
  • Vähennämme tuote- ja pakkausjätettä.
  • Vähennämme fossiilisten polttoaineiden, sähkön ja lämmön aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla vuosien 2005-2020 aikana.
  • Vähennämme jatkuvasti jätteen määrää tehtaissamme.
  • Teemme yhteistyötä toimittajiemme kanssa toimitusketjun hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.


Vastuullisesti hankitut materiaalit

Me TENAlla ymmärrämme, että tänään tehdyt valinnat vaikuttavat huomiseen sekä ympäristön että oman elämäämme kannalta. Koska suurin ympäristövaikutus TENA-tuotteiden elinkaaren aikana syntyy materiaalien tuotannosta, haluamme varmistaa, että käyttämämme materiaalit ovat vastuullisesti sekä mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavasti tuotettuja. Kaikkien toimittajiemme on noudatettava tiukkoja standardeja ja varmistettava säännöllisin tarkastuksin laadun, tuoteturvallisuuden, sosiaalisen vastuun ja ympäristönsuojelun vaatimuksten toteutuminen. Yksi tuotteiden valmistukseen käyttämistämme materiaaleista on puukuitu; Luonnollinen ja uusiutuva luonnonvara, joka on peräisin vain vastuullisesti hoidetuista metsistä.


Tehokkaampaa ja puhtaampaa tuotantoa

Me TENAlla käytämme uusinta teknologiaa tuotteidemme valmistusprosesseissa, voidaksemme tehokkaasti valmistaa tuotteet käyttäen mahdollisimman vähän energiaa. Suurin osa tehtaistamme on saavuttanut ISO14001 sertifioinnin ja nyt valmistelemme myös uudempia tehtaitamme ylettämään samaan. 
Teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme tuotantoprosessejamme, kierrättääksemme ylijäämämateriaaleja sekä pakkauksia - ja yrityksemme vähentää jätteen määrää onkin jo palkittu. Euroopassa olemme onnistuneet vähentämään kaatopaikkajätteen määrää lähes 70 prosenttia viimeisten kuuden vuoden aikana.


Tuotteiden optimaalinen käyttö

Laajasta tuotevalikoimastamme löydät tuotteet juuri sinun tarpeisiin, aina pienistä tippa- tai pikkuhousunsuojista suuremman imukyvyn tuotteisiin. TENA-tuotteet on anatomisesti muotoiltuja sekä imukyvyltää tehokkaita, jotta ne antaisivat sinulle marhaan mahdollisen suojan ohivuotoja, hajuja ja kosteaa tunnetta vastaan.
TENA-tuotteet ovat erityisesti suunniteltu virtsankarkailuun ja ne ovatkin paljon tehokkaampia kosteuden sitomisessa sekä hajujen neutraloimisessa kuin muut naisten hygieniatuotteet, kuten esimerkiksi kuukausissuijat. Virtsankarkailuun tarkoitetut tuotteet ovat tehokkaampia tähän tarkoitukseen, joten pärjäät pienempikokoisella ja huomaamattomammalla tuotteella. Tämä puolestaan tukee kestävää kehitystä pienemmän materiaalimäärän vuoksi.

 

Muita TENA-sivustojamme

Tarjoamme tuotteita ja palveluita monelle eri kohderyhmälle. Alla olevien linkkien kautta pääset selaamaan muita sivustojamme ja lukemaan lisätetoa tuotteistamme, palveluistamme ja miten virtsankarkailun vaikutusta jokaipäiväiseen elämässän voisi vähentää.

lights by TENA

TENA Naiset

TENA Men

Läheisistä huolehtiminen

Terveydenhuollon ammattilaisetTilaa näytteitä

Haluamme että löydät juuri sinulle sopivat TENA-tuotteet - siksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden tilata ilmaisen näytteen. Pääset tilaamaan haluamasi näytepakkauksen alla olevilta sivustoiltamme:

Tilaa TENA Men -näytteet täältä.

Tilaa TENA Naiset -näytteet täältä.

Tilaa TENA Flex ja TENA Pants -näytteitä TENA Läheisistä huolehtiminen -sivustolta.